NON+ 10 X MALINOVKA

Idén ünnepli 10 éves születésnapját a NON+, ez alkalomból született meg jubileumi kapszulakollekciónk. A július 4-én megjelenő limitált kollekcióhoz ezúttal Szolnoki-Szendrődi Judit, a Malinovka márka alapítója tervezett különleges grafikát, amely a címkéken, árcédulákon és a kollekciót kiegészítő, nagy méretű shopperen is megjelenik. Az együttműködés kapcsán beszélgettünk Judittal.

Fotó: Rácmolnár Milán

- Mikor indult a Malinovka és az indulás óta mennyiben változott az alkotói stílusod?
- 2013-ban indult a márka, melynek keretében papírtermékeket tervezek és gyártok: határidőnaplók, vázlatkönyvek, füzetek, printek és különféle papírkiegészítők találhatók a márka kollekciójában. Az elmúlt évek kísérletezéseinek eredményeképp egyre inkább leegyszerűsödött a Malinovka stílusa: a formai, kötészeti megoldásokra és a grafika jellegére egyaránt a letisztultabb vonalak és egyszerűbb, átláthatóbb megoldások jellemzőek. Nálam így valósul meg a kevesebb több elve. Az utóbbi évekre kialakult egyfajta koncepciózus tervezési folyamat: egy adott inspiráció mentén már nem egy-egy darab, hanem egy teljes kollekció születik, melynek tárgyai azonos szemléletet és erős vizuális egységet képvielnek.

- Mit szeretsz legjobban a munkádban?
- A folyamatos változást, az újabb és újabb kihívásokat, melyek számtalan meglepetéssel szolgálnak és a tanulás állandó lehetőségét biztosítják. Szeretem a tökéletlenség szabadságát is, számomra ideális, hogy én szabom meg a saját szakmai életem határait és szabályait.

- Hogyan teremted meg az egyensúlyt az életedben? 
- Többféle dolgot tartok balanszban, állandóan több szálon fut a cselekmény az életemben, mondhatnám úgy is, hogy több tányért pörgetek egyszerre a fejem fölött. Ezeket leginkább olyan egymást tökéletesen kiegészítő párok formájában tudom megfogalmazni, mint munka és család, város és természet, mozgás és megpihenés, kint és bent, valamint rostok és szénhidrát, haha! És valóban, az egyensúlyt elkapni nem mindig könnyű, de nagyon fontos annak érdekében, hogy semmi ne szenvedjen csorbát, ami igazán fontos számomra.

- Hogyan néz ki egy napod, hogyan dolgozol, mikor jön az ihlet?
- Midnen nap teljesen más, nincs két egyforma. A saját márka működtetése nagyon komplex feladat, számos szerteágazó irányban kell egyszerre gondolkodnom, ami nagy rugalmasságot igényel. A megpihenős időszakokban jön általában az inspiráció, ami először belül kezd el működni bennem, majd egy hosszabb gondolkodási, tervezési és kísérletezési folyamat során ölt tárgyi formát.

- Mesélj a NON+ 10 éves kollekciójához tervezett grafikádról!
- Nagyon örülök, hogy Saci engem kért fel a NON+ tíz éves jubileumi kollekciójához tartozó grafika megtervezésére, főképp azért, mert kettőnk gondolkodásmódjában és vizuális világában erős átfedést érzek. Hozzám is közel áll a japán kultúra, a geometrikus minták, a monokróm színvilág, és a formai rafinéria. Nagyon motiváló volt a feladat, örültem ennek a kihívásnak. A grafikai tervezés során több ötlet is született, de a véglegeset éreztem én is az első perctől fogva a legerősebbnek. Biztos voltam benne, hogy működni fog és olyan letisztult, ugyanakkor karakteres vizuális megoldás jön létre, amivel mindketten tökéletesen tudunk azonosulni. 

A NON+ jubileumi kapszulakollekciója július 4-én érkezik meg webshpounkba és a NON+ showrooma, ahol ezen a hétvégén 3 napon át, július 4-től 6-ig várjuk vásárlóinkat!

KACSOLÓDÓ CIKKEK

FOLTOS ÚJDONSÁGOK
FOLTOS ÚJDONSÁGOK
PASZTELL PAMUT ÚJDONSÁGOK
PASZTELL PAMUT ÚJDONSÁGOK
A HÓNAP TERMÉKE - FEBRUÁR
A HÓNAP TERMÉKE - FEBRUÁR
MY+ BOX FEBRUÁR
MY+ BOX FEBRUÁR
MODAL ÚJDONSÁGOK
MODAL ÚJDONSÁGOK
HETI SZETT AKCIÓ - JANUÁR
HETI SZETT AKCIÓ - JANUÁR
COLOR ÚJDONSÁGOK
COLOR ÚJDONSÁGOK
ORGANIC ÚJDONSÁGOK
ORGANIC ÚJDONSÁGOK