NON+ X Fruzsi Fekete Jewelry

Minden lehetőséget megragadunk, hogy elmondjuk a NON+ rajongóinak, mennyire fontos számunka a magyar design és milyen szívesen dolgozunk együtt hazai alkotókkal. Legújabb SHADOW kollekciónk kapcsán két hazai tervezővel is együttműködhettünk: a kollekció anyagának mintáját Balázs Viola tervezte, a ruhákhoz pedig Fekete Fruzsi álmodott meg tökéletes harmóniában illeszkedő ékszerkollekciót, ennek kapcsán szeretnénk most őt bemutatni Nektek!

Fekete Fruzsi 2018-ban diplomázott a MOME-n ékszertervezőként, mestermunkája, az "Impressions" elnevezésű bross sorozat az alkotás folyamata során fellépő tudatos és intuitív mozzanatok egymáshoz való viszonyát és ellentétes működését vizsgálja.

Az intuíció és az egyes mozdulatok esetlegessége, valamint az abból adódó egyszeri és megismételhetetlen karakter azóta is Fruzsi tervezői szemléletének meghatározó gesztusa: későbbi "Leaves" és "Curves" kollekcióiban is fellelhető a véletlenszerűségnek teret adó formaalkotó attitűd, ami egyszerre izgalmas, játékos és nagyon szerethető. Érezni az így született darabokon, hogy örömmel és hatalmas odaadással készültek, ami az esztétikai minőségen felül különleges értékkel ruházza fel az ékszereket, így viselésük méginkább élményszerű.

Fruzsi “Mistake on Purpose” elnevezésű brossa 2020 óta a Magyar Iparművészeti Múzeum gyűjteményét gazdagítja.

A Fruzsi Fekete Jewelry ékszerei stílusukban és letisztult formavilágukban is tökéletesen illeszkednek a NON+ világához. Fruzsi az úgynevezett viaszveszejtéses technikával készíti ékszereit: minden darab alapját kézzel formálja meg viaszból, így lesz egyedi és megismételhetetlen minden egyes ékszere! A SHADOW kollekcióhoz tervezett darabok különlegessége ezen felül, hogy kifejezetten a NON+ számára készültek, és mivel az eljárás meglehetősen időigényes és aprólékos, így az egyes ékszerekből csak 2-3 darab született.

Fruzsi saját ékszerkollekcióinak tervezése mellett 2018-tól fogva az Ékszerek Éjszakája csoport egyik tagjaként szervezi csapatával a főváros legfontosabb éves kortárs ékszer eseményét, amely az idei évben két hetes szuperprogramként augusztus 28. és szeptember 12. között Budapesten mutatja be a világ vezető ékszertervező művészeinek alkotásait.

A nemzetközi tárlat címe IDOL. Célja, hogy hidat építsen múlt és jelen közé. A Budapest Jewelry Week fontos célkitűzése, hogy az elmúlt másfél év nehézségei után olyan kiállítással örvendeztesse meg a közönségét, amilyenre eddig hazánkban még nem volt példa; karnyújtásnyi távolságba, egy fedél alá kerülnek az elmúlt 40 év kortárs ékszertervezőinek munkái. Szóval ha kicsit is érdekel az ékszerek világa, ezt az eseményt nem lehet kihagyni: az eseménysorozat két hete alatt angol és magyar nyelvű tárlatvezetések, valamint kortárs ékszerek témakörben nemzetközileg elismert ékszertervezők, kurátorok online és személyes előadásai lesznek láthatóak.

 

 

KACSOLÓDÓ CIKKEK

FOLTOS ÚJDONSÁGOK
FOLTOS ÚJDONSÁGOK
PASZTELL PAMUT ÚJDONSÁGOK
PASZTELL PAMUT ÚJDONSÁGOK
A HÓNAP TERMÉKE - FEBRUÁR
A HÓNAP TERMÉKE - FEBRUÁR
MY+ BOX FEBRUÁR
MY+ BOX FEBRUÁR
MODAL ÚJDONSÁGOK
MODAL ÚJDONSÁGOK
HETI SZETT AKCIÓ - JANUÁR
HETI SZETT AKCIÓ - JANUÁR
COLOR ÚJDONSÁGOK
COLOR ÚJDONSÁGOK
ORGANIC ÚJDONSÁGOK
ORGANIC ÚJDONSÁGOK