NON+ X MIMIKRIDesign

2019 szept. 04.

NON+ X MIMIKRIDesign

A NON+ őszi kollekciójának kiegészítőjéül a MIMIKRIDesign újrahasznosított bőrből készült táskáit választottuk. Nagy örömmel fedeztük fel a márkát, hiszen modelljei geometrikus formaalkotásában és szellemiségében is közel állnak a NON+ világához. Az együttműködés kapcsán a márka alapító-tervezőjével, Nagy Krisztinával beszélgettünk.

- Hol dolgoztál korábban?

- A MOME textiltervező szakán diplomáztam 2012-ben nyomottanyag tervezőként. A diploma után gyártásvezetőként és gyártáselőkészítőként dolgoztam három évig, ami igazán nem egy kreatív terület - a munka java részét excel táblákban való tervezés és kalkuláció tölti ki. Az egyetem értelmiségi kreatív közege után hosszú távon ezt a fajta munkát nem éreztem motiválónak. Alkalmazottként nem igazán találtam a helyem, ugyanakkor sosem gondoltam, hogy egyszer saját márkát fogok indítani, egyszerűen csak nem éreztem jól magam az által, hogy a munkámban mindig valaki más mondja meg, mit csináljak. Ezerféle dolog volt a fejemben, de sokáig nem tudtam ezek közül egyre rábökni, amivel kizárólagosan szerettem volna foglalkozni hosszú távon.

 

- Hogyan született meg az első MIMIKRIDesign táska?

- A márka 2017-ben indult gyakorlatilag a véletlennek köszönhetően. Mindig is nagy rajongója voltam a turkálóknak, nagyon izgalmasnak találom ezt a fajta kincskeresést. Egy ilyen alkalom során leltem rá egy tökéletes állapotban lévő, gyönyörű alapanyagból készült bőr szoknyára, amire azonnal lecsaptam. A fazonja nem volt kimondottan előnyös, ezért kitaláltam, hogy készítek belőle egy bőr hátizsákot, amilyenre már régen vágytam. Még aznap este szétbontottam, elkészítettem a szabásminát és megvarrtam az első táskámat. Annyira élveztem a folyamat minden részét a bontástól a tervezésen át egészen a kivitelezésig, hogy azonnal megszületett bennem az érzés, hogy ezzel szeretnék foglalkozni.

 

- Minden táskád kizárólag újrahasznosított bőrből készül?

- Igen, ez a márka filozófiájának az alapja. Az újrahasznosított alapanyagnak köszönhetően minden táskám egyedi, nincs két ugyanolyan, legfeljebb hasonlót tudok készíteni. Egy-egy táska elkészítése hosszú folyamat, nem elég a megfelelő alapanyagot fellelni nadrág, szoknya, vagy kabát formájában, az ezt követő tisztítási és bontási fázis is hosszú munka, és a tervezés csak ez után következik. A megtisztított anyagokra lézervágással kerülnek fel a márkára jellemző geometrikus minták, így a teljes folyamat legalább két napos munkát jelent egy-egy táska esetében.

 

- Minden darabot sajátkezűleg készítesz?

- Az első mintadarabokat mindig én készítem el, a komplexebb fazonok sorozatgyártását általában kiadom, de a kisebb darabokat - pénztárcákat, öveket - általában én gyártom.

- Hogyan határoznád meg a MIMIKRIDesign stílusát?

- Nem jellemző, hogy követném a trendeket, ezért általában nem kollekciókban, hanem egymáshoz illő darabokban gondolkodom, melyek kialakításában saját intuíciómat követem, amit sokkal hitelesebbnek érzek, mintha folyamatosan változó nemzetközi trendekre reflektálva alakítanám ki a márka stílusát. A táskák alapvető karakterét a monokróm színvilág, az egyszerű geometrikus formák használata és a letisztult jelleg határozza meg, és mivel nem szezonokban gondolkozom, a darabjaimat hosszú távra tervezem.

 

 

- Hol kaphatóak a termékeid?

- Az együttműködés kapcsán a NON+ Showroomban is kaphatóak a táskáim, emellett folyamatosan elérhetőek a mono art & design, a Rododendron és a FIAN Concept üzleteiben is, valamint saját Etsy webshopomban.
Még több cikk

NON+ X Ott Anna
NON+ X Ott Anna

2020 szept. 17.

Ott Annával hivatásról, stílusról, öltözködésről, szabadidőről és természetesen olvasásról beszélgettünk. Fogadjátok szeretettel interjúnkat!

Olvass tovább

HETI SZETT AKCIÓ
HETI SZETT AKCIÓ

2020 szept. 14.

15 szuper őszi fazon 7 napon át 30% kedvezménnyel! Ne hagyd ki! 

Olvass tovább

NON+ AIR COLLECTION
NON+ AIR COLLECTION

2020 szept. 09.

A NON+ első szezonális őszi minikollekciója a kényelmes, sportos attitűd, és a könnyed, önfeledt létezés fontosságát hirdeti.

Olvass tovább