NON+ X MIMIKRIDesign

A NON+ őszi kollekciójának kiegészítőjéül a MIMIKRIDesign újrahasznosított bőrből készült táskáit választottuk. Nagy örömmel fedeztük fel a márkát, hiszen modelljei geometrikus formaalkotásában és szellemiségében is közel állnak a NON+ világához. Az együttműködés kapcsán a márka alapító-tervezőjével, Nagy Krisztinával beszélgettünk.

- Hol dolgoztál korábban?

- A MOME textiltervező szakán diplomáztam 2012-ben nyomottanyag tervezőként. A diploma után gyártásvezetőként és gyártáselőkészítőként dolgoztam három évig, ami igazán nem egy kreatív terület - a munka java részét excel táblákban való tervezés és kalkuláció tölti ki. Az egyetem értelmiségi kreatív közege után hosszú távon ezt a fajta munkát nem éreztem motiválónak. Alkalmazottként nem igazán találtam a helyem, ugyanakkor sosem gondoltam, hogy egyszer saját márkát fogok indítani, egyszerűen csak nem éreztem jól magam az által, hogy a munkámban mindig valaki más mondja meg, mit csináljak. Ezerféle dolog volt a fejemben, de sokáig nem tudtam ezek közül egyre rábökni, amivel kizárólagosan szerettem volna foglalkozni hosszú távon.

 

- Hogyan született meg az első MIMIKRIDesign táska?

- A márka 2017-ben indult gyakorlatilag a véletlennek köszönhetően. Mindig is nagy rajongója voltam a turkálóknak, nagyon izgalmasnak találom ezt a fajta kincskeresést. Egy ilyen alkalom során leltem rá egy tökéletes állapotban lévő, gyönyörű alapanyagból készült bőr szoknyára, amire azonnal lecsaptam. A fazonja nem volt kimondottan előnyös, ezért kitaláltam, hogy készítek belőle egy bőr hátizsákot, amilyenre már régen vágytam. Még aznap este szétbontottam, elkészítettem a szabásminát és megvarrtam az első táskámat. Annyira élveztem a folyamat minden részét a bontástól a tervezésen át egészen a kivitelezésig, hogy azonnal megszületett bennem az érzés, hogy ezzel szeretnék foglalkozni.

 

- Minden táskád kizárólag újrahasznosított bőrből készül?

- Igen, ez a márka filozófiájának az alapja. Az újrahasznosított alapanyagnak köszönhetően minden táskám egyedi, nincs két ugyanolyan, legfeljebb hasonlót tudok készíteni. Egy-egy táska elkészítése hosszú folyamat, nem elég a megfelelő alapanyagot fellelni nadrág, szoknya, vagy kabát formájában, az ezt követő tisztítási és bontási fázis is hosszú munka, és a tervezés csak ez után következik. A megtisztított anyagokra lézervágással kerülnek fel a márkára jellemző geometrikus minták, így a teljes folyamat legalább két napos munkát jelent egy-egy táska esetében.

 

- Minden darabot sajátkezűleg készítesz?

- Az első mintadarabokat mindig én készítem el, a komplexebb fazonok sorozatgyártását általában kiadom, de a kisebb darabokat - pénztárcákat, öveket - általában én gyártom.

- Hogyan határoznád meg a MIMIKRIDesign stílusát?

- Nem jellemző, hogy követném a trendeket, ezért általában nem kollekciókban, hanem egymáshoz illő darabokban gondolkodom, melyek kialakításában saját intuíciómat követem, amit sokkal hitelesebbnek érzek, mintha folyamatosan változó nemzetközi trendekre reflektálva alakítanám ki a márka stílusát. A táskák alapvető karakterét a monokróm színvilág, az egyszerű geometrikus formák használata és a letisztult jelleg határozza meg, és mivel nem szezonokban gondolkozom, a darabjaimat hosszú távra tervezem.

 

 

- Hol kaphatóak a termékeid?

- Az együttműködés kapcsán a NON+ Showroomban is kaphatóak a táskáim, emellett folyamatosan elérhetőek a mono art & design, a Rododendron és a FIAN Concept üzleteiben is, valamint saját Etsy webshopomban.

KACSOLÓDÓ CIKKEK

FOLTOS ÚJDONSÁGOK
FOLTOS ÚJDONSÁGOK
PASZTELL PAMUT ÚJDONSÁGOK
PASZTELL PAMUT ÚJDONSÁGOK
A HÓNAP TERMÉKE - FEBRUÁR
A HÓNAP TERMÉKE - FEBRUÁR
MY+ BOX FEBRUÁR
MY+ BOX FEBRUÁR
MODAL ÚJDONSÁGOK
MODAL ÚJDONSÁGOK
HETI SZETT AKCIÓ - JANUÁR
HETI SZETT AKCIÓ - JANUÁR
COLOR ÚJDONSÁGOK
COLOR ÚJDONSÁGOK
ORGANIC ÚJDONSÁGOK
ORGANIC ÚJDONSÁGOK