SLOW FASHION / FENNTARTHATÓSÁG

FENNTARTHATÓSÁG

A NONPLUS termékek tervezésének és gyártásának hátterében egyaránt kiemelten fontos szerepet játszik a fenntarthatóság értékrendje, a hosszú távra tervezés szándéka és a környezettudatos működésre való törekvés. A tervezéstől egészen a termékek kiszállításáig megvalósuló teljes munkafolyamatunk során szem előtt tartjuk ezeket a szempontokat annak érdekében, hogy minimalizáljuk a márka ökológiai lábnyomát és az őrült tempóban változó divattrendek ellenében hosszú élettartamú, kompromisszumok nélkül szerethető termékeket hozzunk létre.


Tervezés

A NONPLUS márka karakterét meghatározó BASIC kollekció a kezdetektől fogva következetes stílusirányzatot képvisel, fazonjai a “less is more” elvét valló minimalista, egységes formavilágot követik.

Ruháink és kiegészítőink kiváló minőségű, hosszú élettartamot garantáló pamut alapanyagból készülnek, nem egy-egy szezonra, hanem évekre tervezve. A ruhák pamut alapanyagának OEKO-TEX® minősítése garantálja, hogy textiljeink humánökológiai szempontból megfelelnek a legmagasabb nemzetközi előírásoknak.

Gyártás

Fontos számunkra a hazai könnyűipar támogatása: öltözékeinket egy budapesti varrodában gyártjuk, ahol a megfelelő munkakörülmények biztosítása mellett készülnek kézi munkával, odaadó figyelemmel és magas minőségi sztenderdek mellett kollekciónk darabjai.

Törekszünk a gyártás során létrejövő hulladékanyag minimalizálására is: szabászati anyagmaradékainkból kisebb tárgyak (sapkák, sálak, kesztyűk, fejpántok és kedvenc Makijaink) készülnek.

 

Csomagolás és szállítás

Termékeinket 100%-ban lebomló, komposztálható ruhatasakokba csomagoljuk és önzáró papírdobozban kézbesítjük.


Kollaborációk

Szezonális kollekcióink tervezésekor előszeretettel működünk együtt hazai tervezőkkel és kreatív alkotókkal, így színesítve kollekcióink vizuális világát.

A hazai design támogatása szívügyünk - ezzel a céllal hoztuk létre havonta megjelenő MY+ BOX meglepetésdobozunkat, amelybe 4 éven át tehetséges hazai tervezők kis szériás termékeit rejtjük, nem titkolt célunk ezzel ismertséget szerezni számukra a NONPLUS vásárlók körében.

Közel négy év után a februári MY+ BOX kiküldésével megszűnik havi rendszerességű meglepetésdobozunk. Sokan szerettétek, mi is nagy örömmel válogattuk össze minden hónapban tehetséges hazai alkotók design tárgyait egy-egy tematikus válogatásba. 

A megújuló NONPLUS kollekcióban nem marad folytatás nélkül ez a népszerű vonal, új formában és új tartalommal készülünk izgalmas folytatással, aminek a részleteire a közeljövőben derül majd fény!

 

Szintén hazai tervezők együttműködésével születnek meg folyamatosan bővülő kínálatú DESIGN+ kiegészítő kollekciónk egyes darabjai is.


Segítsünk együtt - adni jó! 

Kiemelten fontos számunkra a környezetbarát, fenntartható működés, ennek szellemében ruháinkat a legjobb minőségű alapanyagokból, a legapróbb részletenkek szentelt nagy figyelemmel készítjük annak érdekében, hogy hosszú távon ruhatárad részét képezhessék.

A gyártás során igyekszünk minél kevesebb szabászati hulladékot termelni, a leeső anyagokból pedig gyermeksapkákat és gyermekruhákat készítünk, melyeket gyermekkórházak és alapítványok számára ajánlunk fel, ezzel támogatva az ellátásban részesülő kicsiket. 

"Nagyon régi vágyam válik valóra ezzel, óriás öröm számomra hogy segíthetek, adhatok és ezzel örömet okozunk vásárlóinkkal közösen, hiszen minden egyes NONPLUS darab megvásárlása hozzátesz ehhez a kezdeményezéshez, amiért nagyon hálásak vagyunk!" - mondja Kiss Saci, a NONPLUS tervezője az együttműködésről. 

Emellett rendszeresen felajánlunk aktuális kollekcióinkból ruhákat különböző alapítványok és jótékony célú kezdeményezések számára is.

Jelenlegi együttműködő partnereink a Vertebra alapítvány, a Bethesda Kórház Alapítvány, az Őrzők Alapítvány és a MikulásGyár