ÁTLÁTHATÓ MŰKÖDÉS - FENNTARTHATÓ DIVAT

Ezúttal egy hosszabb cikket szentelünk annak, hogy megmutassuk Nektek, hogyan dolgozunk - hol és kik által készülnek a NONPLUS ruhák és kiegészítők, hogy lássátok, hány elhivatott, tehetséges kézen megy át egy-egy darab a tervek megszületésétől a rendelés megérkezéséig a vásárlóinkhoz. Látogassatok el velünk a varrodába, ismerjétek meg munkatársainkat, akik létrehozzák kedvenc ruháitokat.

A márka megújulása kapcsán szeretnénk bepillantás nyújtani a varrodai munkafolyamatba is, hiszen a varrodai munkatársak odaadó együttműködése nélkül nem jöhetnének létre ezek a kiváló minőségű, hosszú életű modellek.

A NONPLUS termékek Gaál Emese varrodájában készülnek. Évek óta dolgozunk Emesével és a kollégáival együtt, minden napunk folyamatos kommunikációval és egyeztetéssel telik, hogy a sok-sok modell és kollekció gyártása során minden apró részlet tökéletesen és tervszerűen készüljön el. Itt működik a NONPLUS logisztikai és gyártás előkészítő részlege is: tervezünk - szervezünk, szabásmintát készítünk, szabunk, varrunk, vasalunk, csomagolunk egyszerre ezen a helyen.

Hogyan születik meg tehát egy-egy újabb fazon?  

Az első lépés természetesen az ötletelés, tervezés - mostanra a kollekciók egy tervezői csapat folyamatos munkájának eredményeként születnek meg. Ezt követi a tervek kidolgozása, az adott kollekció koncepciójának megfelelően. A megtervezett modellekhez alapanyagokat válogatunk, anyagmintákat rendelünk be - ahhoz, hogy kiderüljön, hogy egy ötlet működik-e a valóságban az elképzelt alapanyagból, le kell modellezni a rajzot és mintadarabot kell készítenünk belőle. Ha a mintadarab megfelel az elképzelésnek, megrendeljük a több száz méter alapanyagot az adott fazonhoz, és indulhat a szabás, de ha nem olyan mint amilyennek elképzeltük, addig módosítjuk, amíg tökéletes nem lesz. Hosszú folyamat, mire minden úgy sikerül, ahogy azt elképzeltük, de a végeredményt nézve megéri az erőfeszítést, mert óriási öröm látni, ahogy az álomból, valóság születik. :)

A NONPLUS modellek szabásmintáit többek között Juci készíti a varrodában, rengeteg módosítás és egyeztetést követően, melyek alapján elkészülnek a mintadarabok - az alapján a terméklapok és ha minden elnyerte a végleges formáját, elindulhat a gyártás. A gyártás a tervezői csapat által leadott szortiment alapján készül el, melyben fel van tüntetve a kollekció neve, az adott modellek száma, mennyisége, kellékigénye. A szabászaton Enikő vezetésével nagyon pontos és precíz munka eredményeképpen megszületnek a szabványok. A kiszabott darabok innen a varroda másik részlegébe kerülnek a mintadarabokkal együtt, ahol ismét szorgos kezek precíz és odafigyelő munkájának eredményeképpen, megvarrják őket és ellátják a megfelelő kiegészítőkkel, alkatrészekkel, címkékkel és méretjelzésekkel. A varrodai folyamat utolsó eleme a vasalás, ezáltal nyerik el a ruhák végleges, szép tartásukat, fazonjukat. Ezután a kész darabok minőség ellenőrzése következik, ahonnan bekerülnek a NONPLUS logisztikai részlegébe. Itt történik Bea vezetésével a termékek készletre vételezése, csomagolása és itt készítik össze a csomagolt termékeket a lányok a szállításra. Ezt követően a logisztikai partnerünk központi raktárába kerülnek a termékek, ahonnan a belföldi és külföldi megrendelések kiszállításra kerülnek a vásárlókhoz, vagyis hozzátok! :)

 

 

Egy-egy termék útja valóban nagyon hosszú, míg ötletből a polcokra kihelyezett formában megjelenhet, mindezt természetesen az árképzésben is figyelembe kell vennünk. Fontos számunkra az átlátható működés és az is, hogy vásárlóink lássák, értsék, mennyi munka, energia, apró részlet, szervezés és költség áll egy-egy darab létrejötte mögött. Számszerűsíteni ezt persze nem tudjuk minden darab esetében, de az alábbi listán szereplő tételek mind benne foglaltatnak egy termék kiskereskedelmi árában:

 

    • Tervezés
    • Modellezés, mintavarrás
    • Alapanyagok beszerzése (textil, cérna, zippzár, gomb, patent, kiegészítő alkatrészek, stb.)
    • Címkék, etikettek megtervezése, legyártatása (márkajelzések, méretjelzők, reklámanyagok...)
    • Gyártási költségek - szabás, varrás, vasalás, kellékezés, csomagolás
    • Rezsiköltség
    • Munkatársak bére
    • Logisztikai és raktározási költségek
    • Bérleti díjak
    • Marketing, PR, fotózási költségek

 

 

Nagyon fontos számunkra a fenntartható működés és a helyi erőforrások alkalmazása - büszkék vagyunk arra, hogy a varrodában dolgozó szakemberek munkájukat kiváló munkakörülmények mellett megbecsülten végezhetik. Nagyon hálásak vagyunk azért a precíz és az apró részleteknek nagy figyelmet szentelő munkamorálért, amely a NONPLUS ruhák minőségében válik kézzelfoghatóvá. A NONPLUS logisztikai, marketing, PR és egyéb háttérmunkáit egy családi-baráti csapat végzi, így válik a termékek mögött dolgozó szorgos kezek munkája személyes történetekből egy szerethető márkává, ahol minden egyes apró részlet, gesztus és megnyilvánulás a NONPLUS szellemiségét tükrözi, amelyet mindannyian büszkén képviselünk. 

Hamarosan bemutatjuk a NONPLUS family további tagjait, hogy betekintést nyerjetek a többi munkafolyamatba, melyek a varrodán kívül történnek a márka életében.

KACSOLÓDÓ CIKKEK

NONPLUS - 2023 NYÁR
NONPLUS - 2023 NYÁR
SPRING 2023 - MEGÚJULÁS
SPRING 2023 - MEGÚJULÁS
VISZLÁT MY+ BOX!
VISZLÁT MY+ BOX!